Відомий чеський політик звинуватив Україну в придушенні "Празької весни"
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий чеський політик звинуватив Україну в придушенні "Празької весни"

Відомий чеський політик звинуватив Україну в придушенні "Празької весни"
Джерело:  online.ua

Лідер Комуністичної партії Чехії Войтех Філіп заявив, що українці на чолі СРСР та українські солдати Радянської армії несуть відповідальність за придушення "Празької весни" 1968 року, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

"100% історії "Празької весни" сфальсифіковані. Ніхто не напише, що вся ідея заснована на позиції проти Росії. Але політбюро СРСР в ті часи мало в складі лише одного чистого росіянина. І він голосував проти вторгнення. Лідер СРСР Леонід Брежнєв був з України. Більшість солдатів, які брали участь у вторгненні, були українцями", - заявив політик.

Він також стверджує, найбільше підтримували вторгнення в Чехословаччину лідери НДР, Польщі та Угорщини, оскільки сприймали "Празьку весну" як найбільшу загрозу для їхніх політичних режимів.

Окрім того, Філіп прокоментував чутки про те, що його політична сила виконує накази, які вона отримує від посольства Росії в Празі.

"Наш партнер в Росії – це Компартія РФ. І найбільший протест проти Путіна був організований ними. Я не знаю нікого в російському посольстві, хто був членом партії", - сказав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії "Ліга" Маттео  Сальвіні заявив, що Революція Гідності в Україні була "фальшивою". Окрім того, він стверджує, що Росія законно анексувала український Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?