Що таке "сигнал смерті": розгадано ще один секрет людства
Категорія
Технології
Дата публікації

Що таке "сигнал смерті": розгадано ще один секрет людства

Що таке "сигнал смерті": розгадано ще один секрет людства
Джерело:  online.ua

Вчені Джеймс Феррел і Сяньчжуй Чен зі Стенфордського університету в США стверджують, що смерть клітини в організмі починається з пошкодження однієї з її ділянок, яке призводить до вивільнення хімічної речовини – так званого "сигналу смерті", передає ONLINE.UA з посиланням на видання Science.

Дослідники переконані, що саме ця речовина запускає "тригерну хвилю" або ланцюгову реакцію, яка поступово зачіпає інші ділянки клітини, вивільняючи там такі самі "сигнали".

Вченим вдалося з'ясувати, що після смерті однієї клітини цей процес поширюється і на сусідні. Ланцюгова реакція йтиме доти, доки в організмі не закінчиться "сигнал смерті" – тобто до його повної загибелі.

"Швидкість цієї "хвилі" учені назвали швидкістю клітинної смерті, яка становить 30 мікрометрів на хвилину", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що таємнича мумія Наска, яка була виявлена в 2017 році в Перу, може належати раніше невідомому виду людини. Британські вчені вивчили ДНК мумії, яку назвали Марією, і прийшли до висновку, що цій жінці може бути 1800 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?