Стало відомо, як в Італії вербували бойовиків для війни на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як в Італії вербували бойовиків для війни на Донбасі

Стало відомо, як в Італії вербували бойовиків для війни на Донбасі

В Італії вдалося розкрити організацію, яка вербувала бойовиків для війни на Донбасі. Вказано, що за участь у бойових діях іноземні найманці щомісяця отримували всього 300-400 євро, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

Італійська поліція зазначає, що розшуком потенційних найманців та відправленням їх в ОРДЛО займалися під прикриттям гуманітарних операцій.

"Відомо, що в Україні на війні, будучи у складі проросійського війська, платять небагато, адже найманцям можна заробити значно більше в інших збройних конфліктах. Тож основним стимулом для цих громадян є ідеологічне переконання", – заявив журналіст та керівник видання OttoPagine у місті Авелліно Лучано Трапанезе.

Вказано, що одним з головних підозрюваних є Ораціо Ньєрре – італійський активіст, симпатик Росії та засновник організації "Координація солідарності з Донбасом". 4 роки тому він разом із своїм соратником Лукою Пінтауді приїжджав в Донецьк, де зустрічався з тодішніми лідерами угруповання "ДНР" Павлом Губарєвим та Денисом Пушиліним.

В Італії також видали ордери на арешт ще трьох бойовиків: Андреа Пальмері, Габріеля Каругаті і Массімільяно Каваллері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СММ ОБСЄ зафіксувала на Донбасі новітні засоби протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби російського виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?