Названа головна тема переговорів України та МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Названа головна тема переговорів України та МВФ

Названа головна тема переговорів України та МВФ
Джерело:  online.ua

Міністерство фінансів України має намір обговорити з місією МВФ продовження співпраці після закінчення програми розширеного фінансування в березні 2019 року, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Ми зацікавлені обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після закінчення програми в березні 2019 року для забезпечення стабільності та передбачуваності розвитку України для громадян, національного бізнесу та зовнішніх інвесторів",- сказала в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Вона також наголосила, що приїзд нової повної місії Фонду після довгої перерви є свідченням гарного діалогу з багатьох питань, включаючи забезпечення сталої бюджетної політики, утримання дефіциту в рамках затвердженого бюджету, боротьби з корупцією та іншим.

  "Позитивні результати, над досягненням яких Міністерство фінансів працюватиме разом з МВФ, дозволить не тільки поповнити резерви НБУ, а й відкриє шлях до залучення фінансування державного бюджету на пільгових умовах з використанням гарантії Світового Банку (800 млн дол) та макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 1 млрд євро", - заявила Маркарова.

Нагадаємо, що НБУ очікує отримати від МВФ 2 млрд дол до кінця 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова ради Національного банку Богдан Данилишин заявив, що кредити Міжнародного валютного фонду сприяють фінансовій стабільності України, однак вони не здатні вирішити структурні проблеми економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?