Самі винні: Трамп заморозив фінансування ще однієї спільної програми з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Самі винні: Трамп заморозив фінансування ще однієї спільної програми з РФ

Самі винні: Трамп заморозив фінансування ще однієї спільної програми з РФ
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп підписав військовий бюджет США, згідно з положеннями якого відбудеться заморожування коштів на програму "Відкрите небо", що передбачає спостережні польоти військових над територією США та Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

Влада Штатів заявила, що саме російська сторона несе відповідальність за замороження угоди.

"У документі заявляється, що саме Росія несе відповідальність за невиконання умов Договору з відкритого неба. Зокрема, Москва повинна, на думку авторів бюджету, відмовитися від інфрачервоних датчиків, а також радіолокаційного синтезування апертури при польотах над США і ЄС, не використовувати отримані під час виконання спостережних польотів дані в розвідувальних цілях, пояснювати, з якою метою здійснюються обльоти тих чи інших територій",- сказано в повідомленні.

Офіційний Вашингтон також наполягає на дозволі американським спостерігачам літати над Москвою, Калінінградською областю і Чечнею, а також у районах, що межують з Абхазією і Південною Осетією.

Нагадаємо, що Договір з відкритого неба в Гельсінкі 24 березня 1992 року підписали представники 23 країн — членів ОБСЄ. Москва ратифікувала документ в травні 2001 року. Він передбачає, що країни-підписанти можуть здійснювати обльоти територій один одного, щоб упевнитися, що інша держава не веде підготовку до війни і не порушує міжнародні домовленості.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Трамп відхилив пропозицію президента Росії Володимира Путіна  про допит російськими слідчими американських громадян, яких Кремль підозрює в протиправній діяльності в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?