Трамп підписав оборонний бюджет США на 2019 рік: скільки виділять на допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп підписав оборонний бюджет США на 2019 рік: скільки виділять на допомогу Україні

Трамп підписав оборонний бюджет США на 2019 рік: скільки виділять на допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2019 рік. У ньому містяться антиросійські заходи, а також передбачена багатомільйонна допомога Україні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

Згідно з підписаним документом, з бюджету на армію США буде виділено 716 млрд доларів. З них на 250 млн буде виділено на допомогу Україні в галузі безпеки. Ці кошти будуть спрямовані на посилення захисту від кібератак, забезпечення безпеки комп'ютерних мереж органів держвлади, зменшення залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, а також 50 млн доларів на летальні види озброєнь.

Крім того, в документі передбачені нові антиросійські заходи. Зокрема, заморожується виконання Договору з відкритого неба з Росією. Також в рамках цих заходів на озброєння США будуть поставлені нові типи ядерних зарядів малої потужності, буде виділена допомога союзникам Вашингтона на скорочення залежності від Москви і припинено постачання Туреччині винищувачів F-35, поки не буде проведена оцінка придбання Анкарою у Росії зенітних ракетних систем С- 400.

Із загального оборонного бюджету США буде виділено 7,6 млрд доларів на придбання винищувачів F-35 п'ятого покололенія, 24,1 млрд доларів на будівництво нових військових кораблів, а також на підвищення платні військовослужбовцям. Зарплату військовим підвищать на 2,6% - за даними Білого дому, це найбільше підвищення виплат військовослужбовцям за останні дев'ять років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Канада виділить Україні мільйони доларів за програмою військової допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?