Аналітики пояснили, чому Україні необхідно урізати витрати держбюджету
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики пояснили, чому Україні необхідно урізати витрати держбюджету

Аналітики пояснили, чому Україні необхідно урізати витрати держбюджету
Джерело:  online.ua

Аналітики авторитетного американського рейтингового агентства Fitch Ratings заявили, що у рамках співпраці України з Міжнародним валютним фондом залишаються невирішеними питання потенційних змін до держбюджету-2018 і коригування тарифів на газ для населення, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз корпорації.

"У другому кварталі 2018 року показники прибутковості держбюджету покращилися, але, ймовірно, знадобиться перегляд рівня витрат для досягнення цільового показника дефіциту", - сказано в повідомленні.

Аналітики також зазначають, що, оскільки український уряд ще на місяць залишив незмінними ціни на газ для населення, то переговори з МВФ щодо формули тарифів все ще триватимуть.

 Окрім того, в агентстві припускають, що надалі "можливі ускладнення в переговорах з політичних міркувань", враховуючи, що наближаються опалювальний сезон і вибори в 2019 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, відомий аналітик та фінансист Ерік Найман вважає, що кінцевою метою НБУ є рух курсу національної валюти на рівень 30-32 гривні за долар. Окрім того, трейдер прогнозує, що регулятор може підняти розмір своєї облікової ставки з нинішніх 17,5% відразу до 20-22% річних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?