Названо країни Європи, які можуть стати наступними жертвами Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Названо країни Європи, які можуть стати наступними жертвами Путіна

Названо країни Європи, які можуть стати наступними жертвами Путіна

Колишній Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Григол Катамадзе заявив, що влада РФ після нападу на Грузію та Україну не припинить свою агресію. Дипломат припускає, що після війни на Донбасі Кремль почне збройний наступ на країни Балтії або Польщу, передає ONLINE.UA з посиланням на "Главред".

"У серпні 2008-го ми говорили, що наступною може бути Україна. І знову нас не чули. Останні кілька років з моменту початку трагічних подій на сході України, ми говоримо, що наступні – країни Балтії та Польща. І оскільки агресія підійшла близько до кордонів Євросоюзу, європейці більше задумалися над цими загрозами, ввели санкції проти Росії. Це правильно, але санкції повинні бути ще жорсткішими. Тому що з нинішніми санкціями агресивні дії РФ не зупинити. І тоді будуть наступні цілі...",- підкреслив екс-посол.

Окрім того, він нагадав, що до приходу до влади команди Януковича Україна була на підйомі. Однак Кремль почав активно втручатися у внутрішні справи України.

"Білорусам і казахам було б помилково думати, що щось подібне не може статися з їх країнами, і що якимись діями вони можуть відстрочити цей процес. Зараз усі повинні бути єдині як ніколи, щоб зупинити агресивні дії Росії. Інакше почнуть розвиватися найрізноманітніші сценарії", – додав Катамадзе.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Альянс готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу. Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?