НАТО суттєво збільшує витрати на оборону - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО суттєво збільшує витрати на оборону - відома причина

НАТО суттєво збільшує витрати на оборону - відома причина
Джерело:  online.ua

Країнам на східному кордоні НАТО не потрібен Дональд Трамп для збільшення витрат на оборону. Вони вирішили це задовго до того, як він прийшов до влади. Збільшення витрат було пов'язано з анексією Криму Росією, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Американський лідер Дональд Трамп заявив про те, що завдяки йому країни-члени НАТО збільшили витрати на оборону, однак насправді причина у президенті Росії", - пише агентство.

Зазначається, що генсек блоку Єнс Столтенберг подякував Трампу за "явний вплив" на витрати на оборону союзників. Знову ж таки, сам президент США заявляв, що його вимоги додали 41 мільярд доларів до європейських та канадським оборонних витрат.

"Однак стрибок придбань літаків, кораблів і бронетехніки почався, коли Росія анексувала Крим. Збільшення витрат було пов'язано з президентом, але це був Володимир Путін, а не президент США. Постійні прольоти російських літаків у повітряний простір НАТО, кібератаки на урядових і військових об'єктах, військові ігри на кордонах Прибалтики і звинувачення в тому, що саме Росія стоїть за невдалим переворотом у Чорногорії, змусили членів альянсу збільшити витрати на оборону", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  країни-члени Північноатлантичного альянсу готові розглянути питання прискорення вступу України в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?