На Донбасі у бойовиків з'явилися нові боєприпаси і "Гради"
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі у бойовиків з'явилися нові боєприпаси і "Гради"

На Донбасі у бойовиків з'явилися нові боєприпаси і "Гради"
Джерело:  online.ua

Росія продовжує стягувати нове озброєння для бойовиків на Донбас, що підтверджують дані СММ ОБСЄ. У противника з'явилися сотні нових ящиків з боєприпасами, буксирувальні гаубиці, "Гради", рухливий розвідувальний пункт ПРП-4 "Нард", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт місії ОБСЄ.

Безпілотник ОБСЄ 10 серпня зафіксував, що біля Кришталевого з'явилося 18 нових буксирувальних гаубиць - вісім 2А36 Гіацинт-Б 152-мм калібру та десять 2А65 Мста-Б 152-мм калібру. На іншому об'єкті був зафіксований рухомий розвідувальний пункт (ПРП-4 Нард), а також виявлені 775 нових ящиків з боєприпасами та 118 ящиків зі снарядами РСЗВ (БМ-21).

Також на північ від Кришталевого і біля населеного пункту Новоамвросіївське зафіксовані ракетні системи залпового вогню (РСЗВ, БМ-21 Град, 122-мм).

На тимчасово окупованій території Донецької області спостерігачі також зафіксували наявність невідведених гаубиць, серед яких тринадцять Д-30 "Жаба" 122-мм калібру, шість 2A65 "Мста-Б" 152-мм калібру та п'ять самохідних 2С1 "Гвоздика". Крім того, в місцях зберігання відведеного озброєння бойовиків як і раніше відсутній 21 танк - одинадцять Т-64 і десять Т-72.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з Росії в Україну, на територію окупованого Донбасу, незаконно проникли десятки вантажівок з новим озброєнням для окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?