Київ побив антирекорд у рейтингу найкращих міст для життя
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ побив антирекорд у рейтингу найкращих міст для життя

Київ побив антирекорд у рейтингу найкращих міст для життя

Журнал The Economist оприлюднив щорічний рейтинг найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018. Столиця України, Київ, опинилася в ньому на 118 позиції, передає ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

Лідером списку стала столиця Австрії Відень, на другому місці - місто Мельбурн в Австралії, третє місце зайняло японське місто Осака. Замикають першу п'ятірку Калгарі (Канада) і австралійський Сідней.

Окрім того, в топ-10 рейтингу також потрапили Ванкувер (Канада), Токіо в Японії, Торонто в Канаді, а також Копенгаген в Данії і Аделаїда в Австралії.

Замикає список сирійський Дамаск, який посів 140-е місце. Київ в списку зайняв 118 місце, набравши 56,6 балів зі 100 можливих.

The Economist також склав рейтинг міст, які за 5 років найбільше погіршили або поліпшили своє становище в списку.

Так, Київ виявився лідером серед міст, які погіршили своє становище. За п'ять років показник комфортності життя в столиці України впав на 12,6%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" склала новий світовий рейтинг свободи слова.  Україна в 2018 році поліпшила в ньому свою позицію, зайнявши 101 місце з 180 країн. У 2018 році індекс свободи ЗМІ України склав 31,16 балів зі 100.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?