Меркель вперше прокоментувала пропозицію щодо змін кордонів на Балканах
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель вперше прокоментувала пропозицію щодо змін кордонів на Балканах

Меркель вперше прокоментувала пропозицію щодо змін кордонів на Балканах
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель жорстко розкритикувала ідею щодо будь-яких змін кордонів на Балканах, після того, як лідери Сербії і Косово виступили з даною пропозицією, передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Вказано, що політикиня намагається заблокувати переговори про можливий поділ Косово - перспективу, яка, як багато хто побоюється, викличе насильство на нестабільних Балканах на тлі вимог інших країн про прикордонні зміни.

"Територіальна цілісність держав західних Балкан встановлена і недоторканна. Це потрібно повторювати знову і знову, тому що знову і знову робляться спроби поговорити про кордони, а ми не можемо цього робити", - сказала Меркель.

Нагадаємо, що президент Сербії Александар Вучич минулого місяця висунув ідею розділу Косово, яке проголосило незалежність від Сербії в 2008 році. Найбільш часто обговорюваний сценарій передбачає визнання Півночі Косово частиною Сербії. Ще одна часто обговорювана можливість полягає в тому, що до Косова може приєднатися в основному албанська етнічна частина Південної Сербії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше канцлерка ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина хоче бачити економічне процвітання Туреччини, а також додала, що влада країни повинна забезпечити незалежність свого Центрального банку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?