В Україні пояснили, навіщо Путін блокує Азовське море
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні пояснили, навіщо Путін блокує Азовське море

В Україні пояснили, навіщо Путін блокує Азовське море
Джерело:  online.ua

Екс-голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, аудитор НАБУ Павло Жебрівський заявив, що Кремль блокуванням Азовського моря хоче натиснути на Україну для того, щоб отримати водопостачання до окупованого Криму, де триває сильна засуха, передає ONLINE.UA.

Чиновник наголосив, що саме відсутність достатньої кількості води є головною проблемою для РФ на даний момент.

"Путін таким чином хоче натиснути на Україну, щоб отримати, в першу чергу, воду для Криму. Міст вони який-не-який збудували, транспорт ходить, через рік-два будуть залізничні колії, але основна проблема – це вода. І зрозуміло, що Путін спричиняє такий тиск, блокуючи Маріуполь, Бердянськ, особливо болюче б’є по Маріуполю і Донецькій області, тому що там працює завод імені Ілліча, завод "Азовсталь", інші підприємства. Спочатку, коли будувався міст, були змушені зменшити тоннажність суден, які проходять, тому що деякі судна, які йшли перед так званим Кримським мостом, знімали щоглу для того, щоб пройти під цим мостом. А сьогодні вони фактично зупиняють усі кораблі", - заявив Жебрівський.

Він також наголосив, що зараз існує необхідність військового супроводу торговельних суден, а також звернення за допомогою до міжнародних партнерів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія продовжує провокативне свавілля в Азовському морі,  безпідставно затримуючи морські судна, які прямують в українські порти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?