США жорстко відповіли на погрози та звинувачення Ердогана
Категорія
Політика
Дата публікації

США жорстко відповіли на погрози та звинувачення Ердогана

США жорстко відповіли на погрози та звинувачення Ердогана
Джерело:  online.ua

Радник Білого дому з економіки Кевін Хессет відреагував на звинувачення турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана, який раніше заявив, що Вашингтон несе відповідальність за катастрофічний обвал ліри. Економіст стверджує, що обвал курсу свідчить про наявність фундаментальних економічних проблем в Туреччині, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Ми стежимо за ситуацією дуже уважно. Міністр фінансів Стівен Мнучін стежить за нею дуже уважно", - сказав Хессет.

Він також підкреслив, що введені президентом Трампом подвійні тарифи на турецькі метали становлять "крихітну частку" ВВП Туреччини, а тому падіння курсу національної валюти свідчить про наявність економічних проблем в країні.

 "Коли країна втрачає зв'язок з ліберальною демократією, тоді ви не знаєте, що буде далі з економікою, і я думаю, що існує велика невизначеність", - додав Хассетт.

Нагадаємо, що турецька ліра втратила 20% своєї вартості проти долара з п'ятниці після рішення Білого дому подвоїти тарифи на імпорт сталі та алюмінію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Ердоган пригрозив США пошуком нових союзників, якщо Вашингтон не змінить свою політику по відношенню до Анкари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?