Помер відомий український письменник
Категорія
Україна
Дата публікації

Помер відомий український письменник

Помер відомий український письменник
Джерело:  online.ua

У вівторок, 14 серпня, помер відомий український письменник Степан Пушик. Літературознавець, професор Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника пішов з життя у віці 74 років.

Про смерть Степана Пушика повідомив його син в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Велика втрата. Почали сьогодні оперативну нараду хвилиною мовчання за відомим прикарпатським письменником Степаном Пушиком. Господь завжди забирає кращих. Щирі співчуття родині та близьким цієї великої людини. Все минуще, тільки мистецтво вічне. Спочивай з миром, Степан Григорович",- висловив співчуття мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Степан Григорович Пушик народився в січні 1944 року в селі Вікторів Івано-Франківської області. Він є автором багатьох поетичних і прозових збірок, фольклорних записів, книг для дітей, літературознавчих та краєзнавчих робіт. Пісні на вірші Пушика входили до репертуару відомих артистів, серед яких Софія Ротару, подружжя Білоножко, Дмитро Гнатюк та інші. Також Степан Пушик є автором одного з найбільших щоденників в світі. Цей щоденник налічує близько 300 томів, в кожному з яких до 200 сторінок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві помер відомий український актор і режисер Ігор Славинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?