Економічна атака США: Ердоган оголосив бойкот американській електроніці
Категорія
Політика
Дата публікації

Економічна атака США: Ердоган оголосив бойкот американській електроніці

Економічна атака США: Ердоган оголосив бойкот американській електроніці
Джерело:  online.ua

Туреччина підготувала відповідь на економічну атаку США. Анкара оголосила про початок бойкоту американській електроніці.

Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet daily news.

"Ми можемо зробити дві речі: одна в економіці, інша - в політиці. Ми вжили заходів, в яких потребує економіка, і ми будемо продовжувати робити це. Що більш важливо, я думаю, це зберігати нашу політичну позицію непохитною. Ми будемо бойкотувати електронну продукцію Америки. Якщо у них є iPhone і Samsung на іншій стороні, у нас також є власна Venus Vestel. Ми будемо приймати ці заходи", - заявив Ердоган.

Турецький лідер підкреслив, що Туреччина є 17-ю країною в світі за обсягом ВВП і 13-ю країною за паритетом купівельної спроможності. При цьому Ердоган визнав, що Туреччина втрачає від падіння курсу національної валюти, але запевнив, що турецька банківська система є однією з найздоровіших в світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Туреччина вирішила позбутися кайданів долара і запропонувала ввести розрахунки в національній валюті з найбільшими торговими партнерами, включаючи Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?