У Росії з'явилися "чарівні куби" для зламування соцмереж
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії з'явилися "чарівні куби" для зламування соцмереж

У Росії з'явилися "чарівні куби" для зламування соцмереж
Джерело:  BBC

Слідчий комітет Росії придбав нові спецзасоби для злому соціальних мереж і вилучення даних користувачів з смартфонів і комп'ютерів. Комплекс iDC-8811 Forensic MagiCube ( "чарівний куб") дозволить розшифровувати "секретні чати" в месенджерах Telegram, Skype, Viber і інших, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За даними джерела, два "чарівних куба" у китайської компанії СК РФ придбав в липні 2018 року. Вартість придбання склала 74 тисячі доларів.

Відзначається, що "чарівний куб" здатний зламувати пристрої системами Apple і Android та автоматично отримувати з них дані про власника - ім'я, адресу електронної пошти та номер телефону. Також комплекс MagiCube допоможе російським спецслужбам збирати дані користувачів соцмереж, включаючи Facebook і Twitter.

У характеристиках "чарівного куба" зазначено, що комплекс здатний витягувати інформацію з трьох тисяч моделей мобільних пристроїв ста компаній-виробників. Російська влада до придбання китайського обладнання вдається вперше. З його допомогою планується розслідувати злочини в Центральному та Східному військових округах РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія втручалася у виборчий процес під час виборів президента в США в 2016 році через соціальні мережі, докази чого привів засновник Facebook Марк Цукерберг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?