Дні долара полічені: Лавров виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Дні долара полічені: Лавров виступив з гучною заявою

Дні долара полічені: Лавров виступив з гучною заявою
Джерело:  tass.ru

Долар в найближчому майбутньому втратить статус валюти міжнародної торгівлі, так як Вашингтон зловживає їм як світовою резервною валютою.

З такою заявою виступив глава російського МЗС Сергій Лавров за підсумками наради послів і постпредів Туреччини при міжнародних організаціях, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

За словами Лаврова, Росія вже розглядає використання національної валюти при двосторонніх угодах з Туреччиною та іншими країнами. Дипломат відзначає, що таким чином російська влада і влади тих країн, проти яких Вашингтон вводить "незаконні" санкції, долають протиправні бар'єри.

Лавров підкреслив, що використання національних валют в торгівлі є метою, яку раніше намітили президенти Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган. За його твердженням, аналогічна домовленість існує у Росії з Іраном, а також ведуться переговори з цього питання з Китаєм.

"Упевнений, що грубе зловживання доларом як світовою резервною валютою призведе до того, що роль його буде послаблюватися, буде падати, а все більше країн будуть про всяк випадок йти від долара і покладатися на більш надійних, більш здатних домовлятися партнерів з точки зору використання їх валют", - підсумував Лавров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Туреччина переходить на розрахунки в національній валюті з найбільшими торговими парнтерами, включаючи Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?