Спекотний апокаліпсис: до 2050 року аномальна спека накриє майже тисячу великих міст світу
Категорія
Технології
Дата публікації

Спекотний апокаліпсис: до 2050 року аномальна спека накриє майже тисячу великих міст світу

Спекотний апокаліпсис: до 2050 року аномальна спека накриє майже тисячу великих міст світу
Джерело:  The Guardian

До 2050 року аномальна спека з температурою вище +35 градусів встановиться в 970 найбільших містах світу. Такий спекотний апокаліпсис вже зафіксовано в 354 містах, але з кожним роком ситуація з екстремальним підвищенням температури повітря буде тільки посилюватися, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Кліматологи відзначають, що до 2050 року кількість міських жителів, які стануть жертвами аномальної спеки, збільшиться у вісім разів - до 1,6 млрд чоловік. Вони підкреслюють, що вже сьогодні питання про те, як охолоджувати населення, займає важливе місце на науковому і політичному порядку денному в світі.

Вчені звертають увагу на те, що вже в 2018 році в Сіднеї спека досягла +47 градусів, а в місті Чіно, який знаходиться в 50 км від Лос-Анжелеса, стовпчики термометрів піднімалися до +48,9 градусів. На думку експертів, Франція також недалека від подолання екстремальних показників температури повітря - за їхніми прогнозами, там в найближчі кілька десятків років встановиться спека в +50 градусів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що незабаром температура на Землі може піднятися на 4-5 градусів Цельсія, що перетворить Землю в смертоносну теплицю. З таким прогнозом виступили вчені, які досліджують глобальне потепління на Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?