Помер відомий російський письменник Успенський, який критикував політику Кремля
Категорія
Події
Дата публікації

Помер відомий російський письменник Успенський, який критикував політику Кремля

Помер відомий російський письменник Успенський, який критикував політику Кремля
Джерело:  online.ua

Ввечері 14 серпня у Москві помер російський письменник, сценарист, автор дитячих книг Едуард Успенський. Йому було 80 років, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свободу".

Вказано, що останнім часом письменник майже не вставав із ліжка через стан здоров'я. Російські ЗМІ повідомляють, що Успенський боровся з онкологічним захворюванням.

Інформацію про смерть Успенського підтвердила дочка письменника Ірина.

Російський письменник створив персонажів, які стали популярними в багатьох країнах серед дітей і дорослих – крокодил Гена і Чебурашка, кіт Матроскін, дядя Федір, листоноша Пєчкін, пес Шарик, брати Колобки.

 Варто зазначити, що в 2014 році Едуард Успенський заявив, що Росія після анексії Криму розділилася на два табори:

"Країна розділилася на 10% розумних і на 90% ідіотів. Я вважаю, що я належу до десяти розумних, бо вся ця історія з Кримом – вона потворна", - сказав він.

Окрім того, Успенський тоді додав, що велика частина його знайомих вважає, що "Крим наш" і "Донбас теж має бути наш" (російський - ред.).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 серпня помер відомий український письменник Степан Пушик. Літературознавець, професор Прикарпатського університету ім. Василя Стефаника пішов з життя у віці 74 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?