Держстат повідомляє про стрімкий ріст української економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держстат повідомляє про стрімкий ріст української економіки

Держстат повідомляє про стрімкий ріст української економіки
Джерело:  online.ua

Реальний валовий внутрішній продукт України у другому кварталі 2018 року зріс на 3,6% в порівнянні з минулорічним показником. Державна служба статистики зазначає, що економіка України зростає уже 10 кварталів поспіль, передає ONLINE.UA з посиланням на оперативні дані відомства.

Варто зазначити, що у порівнянні з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактора) ВВП у другому кварталі збільшився на 0,9%.

"Одним з факторів зростання стало зростання товарного експорту. За перше півріччя зростання цього показника становило 12,7% в порівнянні з аналогічним показником минулого року. В абсолютних цифрах обсяг товарного експорту перевищив 23,2 млрд доларів. Експорт послуг з України виріс на 5,7% - до 5,38 млрд доларів і перевищив імпорт. Позитивне сальдо торгівлі послугами за перше півріччя становило 2,8 млрд доларів", - сказано в повідомленні.

Також у відомстві наголосили, що саме ЄС залишається ключовим для України зовнішнім ринком. Обсяг експорту товарів та послуг в Євросоюз за підсумками першого півріччя перевищив 11,1 млрд доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила,  що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?