В Пентагоні нарешті пояснили, для чого США потрібні космічні війська
Категорія
Політика
Дата публікації

В Пентагоні нарешті пояснили, для чого США потрібні космічні війська

В Пентагоні нарешті пояснили, для чого США потрібні космічні війська
Джерело:  online.ua

Міністр оборони США Джеймс Меттіс пояснив, що космічні війська необхідні Штатам для захисту американських супутників від наступальних озброєнь РФ та КНР, передає ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

"Ми нічого не розв'язуємо. Ми говоримо, що зможемо захистити наші супутники в космосі. І якщо хтось спробує атакувати з використанням військових засобів, ми не дивитимемось байдуже на це", – наголосив Меттіс.

Він також підкреслив, що у Штатів немає планів щодо розміщення зброї в космосі, але супутники відіграють важливу роль не тільки у проведенні військових операцій, а й життєво необхідні для світової економіки, тому їх потрібно обороняти.

Очільник Пентагону нагадав, що в січні 2007 року Китай наземною ракетою знищив власний метеорологічний супутник, що, на думку міністра оборони США, було зроблено, щоб продемонструвати Вашингтону свої можливості.

"Ми прочитали це послання Китаю, що вони можуть знищити супутник у космосі. З тих пір наші розвідувальні служби спостерігали за тим, як інші країни, зокрема й Росія, розвивають свої наступальні можливості в космосі", - зазначив глава Пентагону.

Меттіс додав, що США не можуть ігнорувати потенційні загрози для своїх супутників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що популярний американський актор Джим Керрі намалював нову карикатуру на президента США Дональда Трампа. На цей раз  він висміяв плани американського лідера створити до 2020 року космічні війська США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?