В НБУ розповіли, чому в Україні продовжують невпинно рости долар та євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ розповіли, чому в Україні продовжують невпинно рости долар та євро

В НБУ розповіли, чому в Україні продовжують невпинно рости долар та євро
Джерело:  NV

Заступник глави Національного банку України Олег Чурій заявив, що курс долара та євро в Україні продовжує зростати, оскільки гривня є сезонною, і це підтверджує досвід останніх 4 років, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо НВ".

Він нагадав, що в 2016 році коливання курсів валют почалися у вересні, у 2017 році – в серпні, а в 2018 році – в липні.

"Сезонність залежить від сільськогосподарського періоду. Ми ж аграрна країна. На сьогодні близько 45% експорту припадає на аграрну продукцію. Україна експортує зерно. Україна –№2 з експорту кукурудзи. Перше місце ми займаємо в експорті соняшникової олії. Коли йде експорт, то йде і виручка. З іншого боку, потрібно розуміти, що Україна має економіку, яка в повному обсязі перебуває на світлій стороні. Зокрема, велика частина аграрного сектора перебуває в тіні", – розповів Чурій.

Він також зазначив, що на ситуацію, що склалася, дуже сильно вплинув і психологічний фактор, оскільки в суспільстві зросла "паніка та нервозність". Чурій запевнив, що коливання курсу не є ознакою кризи.

Окрім того, він пояснив, що на євро впливають зовсім інші чинники. За його словами, всі інші курси є похідними від долара.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  український уряд затвердив прогноз  економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?