Волкер: Захід здивував Путіна після подій в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Волкер: Захід здивував Путіна після подій в Україні

Волкер: Захід здивував Путіна після подій в Україні
Джерело:  online.ua

Спеціальний представник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що реакція країн Заходу на агресію РФ проти України стала неочікуваною для Кремля, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За словами дипломата, Путін очікував, що реакція заходу на його дії в Україні буде незначною.

"У випадку з Кримом він правий – не було значної реакції. Були певні санкції, але в них не було багато сили. Тільки коли російська окупація торкнулась східної України – Захід пішов далі і почав діяти. Змінилось і ставлення багатьох країн західної Європи до Росії", – сказав Волкер.

Він також додав, що країни Заходу зрозуміли, що не можуть більше ігнорувати російську агресію і мають протидіяти їй. Волкер переконаний, що Росія починає розуміти, що не можна бути імперією і мати гарні стосунки з сусідами одночасно.

"Якщо Росія окуповує українську територію та анексує Крим, то ми маємо говорити: "Ні, це не працює, у вас нічого не вийде успішно. Результатом будуть санкції, ізоляція з боку США та Європейського Союзу. Це вплине на російські інтереси. Ви просто не можете продовжувати це робити,
– підкреслив дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати не підтримують ідею проведення будь-якого роду референдумів на окупованому Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?