Путін нарощує потужне військо: влада Британії виступила з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін нарощує потужне військо: влада Британії виступила з резонансною заявою

Путін нарощує потужне військо: влада Британії виступила з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін нарощує потужне військо уздовж арктичного узбережжя. У зв' язку з цим влада Великої Британії закликали посилити військову присутність в Арктиці, щоб протистояти російській агресії, передає ONLINE.UA з посиланням на Mirror.

Комітет з оборони в палаті громад британського парламенту представив щодо цього доповідь під назвою "Тонкий лід".

"Танення арктичного льодового покриву, через глобальне потепління, розкрило такі природні ресурси, як масло і мінерали. Танення льодовиків допомогло зробити арктичний регіон більш доступним для суден. Росія проводить стратегічні бомбардувальні польоти над північним повітряним простором та встановила ракети дальнього радіусу дії і системи ППО", - сказано в повідомленні.

Британія заявила, що це виходить за рамки оборонної позиції і має бути предметом стурбованості, враховуючи агресивну поведінку Росії. Підкомітет відзначає збільшення військової активності в Арктиці і на Крайній Півночі.

Влада країни визнає, що Британія відстає в гонці з Росією, яка створила пілотовані бази уздовж Арктичного узбережжя" і розгорнула "добре озброєні, арктично навчені сухопутні війська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що екс-голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, аудитор НАБУ Павло Жебрівський заявив, що Кремль блокуванням Азовського моря хоче натиснути на Україну для того, щоб отримати водопостачання до окупованого Криму, де триває сильна засуха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?