Імператор Японії вибачився за Другу світову, а прем'єр-міністр – ні
Категорія
Світ
Дата публікації

Імператор Японії вибачився за Другу світову, а прем'єр-міністр – ні

Імператор Японії вибачився за Другу світову, а прем'єр-міністр – ні
Джерело:  online.ua

125-й імператор Японії Акіхіто заявив про глибоке розкаяння за дії своєї країни у часи Другої світової війни. Він підкреслив, що більше не буде коментувати цю болючу тему, оскільки у квітні 2019 року збирається зректися престолу, перадає ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Зазначимо, що Акіхіто керує країною уже більше 20 років.

Імператор надіється, що руйнівна війна ніколи не повториться.

"Разом з усім нашим народом зараз я віддаю належне всім тим, хто загинув під час війни, і молюся про мир у всьому світі та про продовження розвитку нашої країни",
– заявив він у Токіо під час церемонії, присвяченій 73-й річниці закінчення Другої світової війни.

Варто зазначити, що 14 серпня прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе також ушанував пам'ять усіх загиблих, але, на відміну від імператора, відкрито висловлювати розкаяння через дії Японії – не став.

Нагадаємо, що 15 серпня 1945 року імператор Японії Хірохіто визнав беззастережну капітуляцію японських збройних сил - це стало завершенням Другої світової війни, однак, як відомо, капітуляцію підписали 2 вересня 1945 року. 
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Японії стратили сімох членів секти "Аум Сінрікьо", які здійснили смертельну атаку із застосуванням нервово-паралітичного газу у метро Токіо в 1995 року. Також вказано, що влада країни прийняла рішення стратити лідера секти — Сьоко Асахару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?