Лава підсудних, а не весілля: Україна прокоментувала візит Путіна в Австрію
Категорія
Політика
Дата публікації

Лава підсудних, а не весілля: Україна прокоментувала візит Путіна в Австрію

Лава підсудних, а не весілля: Україна прокоментувала візит Путіна в Австрію
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ вважає, що участь президента РФ Володимира Путіна у весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайсль дискредитує Австрію як нейтральну країну, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву голови комітету Верховної ради у закордонних справах Ганни Гопко.

"18 серпня серед гостей на весіллі глави австрійської дипломатії буде й Путін - той, чиє місце на лаві підсудних. Його участь у весіллі дискредитує Австрію як нейтральну державу, яка може бути посередником в Україні" - написала вона.

Гопко також наголосила, що присутність очільника Кремля на весільній церемонії - це ще один сигнал-удар по європейським цінностям: коли під ризиком смерті через голодування знаходяться політв’язні Кремля як Сенцов, Балух; щодня відбуваються тортури над українцями на окупованих територіях і міжнародні експерти як Червоний хрест не мають доступу до них; коли на Сході України щодня тривають обстріли, оскільки Путін не виконує домовленостей і нема перемир’я.

"Путін мав би сидіти на лаві підсудних також і через злочини як MH17, Алеппо, Солсбері" - заявила депутатка.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін має намір відвідати весілля глави МЗС Австрії Карін Кнайсль і Вольфганга Майлінгера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?