Молдова жорстко відреагувала на провокацію РФ у Придністров'ї
Категорія
Політика
Дата публікації

Молдова жорстко відреагувала на провокацію РФ у Придністров'ї

Молдова жорстко відреагувала на провокацію РФ у Придністров'ї
Джерело:  online.ua

Молдовський міністр оборони Еуджен Стурза заявив, що РФ не може вважатися миротворцем у Придністров'ї і пішла на провокацію проти Молдови, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.

"Хтось думає, що використання погроз може зробити тебе другом. Як можна, вилізаючи на паркан і погрожуючи сусіду, сподіватися, що він стане вашим другом? Парадоксально, але це намагається зробити наш сусід Росія, проводячи військові навчання з форсуванням Дністра", - написав він.

Стурза підкреслив, що подібні навчання у Зоні безпеки, з броньованими вантажівками без номерних знаків - це провокаційні дії, які підривають основи обґрунтування російської сторони як миротворчої місії.

Міністр оборони додав, що вкрай складно пояснити, що навчання маленьких зелених чоловічків переходу Дністра на бронетехніці не є миротворчою місією, і те, що вони роблять, не забезпечує ніякого миру в регіоні.

Нагадаємо, що 14 серпня на лівому березі Дністра була розміщена бронетехніка і військові вантажні автомобілі без номерних знаків і розпізнавальних знаків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор  Додон заявив, що опозиція намагається поновити конфлікт  у Придністров’ї, щоб "втягнути в нього Росію". Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, розставлять все по місцях і нейтралізують можливі ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?