Швеція видворяє українку, яка постраждала під час теракту в Стокгольмі
Категорія
Світ
Дата публікації

Швеція видворяє українку, яка постраждала під час теракту в Стокгольмі

Швеція видворяє українку, яка постраждала під час теракту в Стокгольмі
Джерело:  Aftonbladet

Громадянці України, яка втратила ногу під час теракту в Стокгольмі в 2017 році, не продовжили дозвіл на проживання. Міграційна служба Швеції відмовила українці, так як вона не в змозі самостійно подбати про себе, передає ONLINE.UA з посиланням на Aftonbladet.

38-річна громадянка України з дочкою більше року жила в Швеції на підставі виданого тимчасового дозволу на проживання. Вона проходила свідком у справі про теракт 2017 року. Під час наїзду вантажівки українка серйозно постраждала - їй зробили кілька операцій, але так і не змогли врятувати праву ногу.

Раніше прем'єр Швеції Стефан Левен під час відвідування українки в лікарні обіцяв, що все буде добре. Але недавно Міграційна служба Швеції відмовилась видавати громадянці України постійний дозвіл на проживання. У відомстві вважають, що українка повинна їхати додому, де її зможуть підтримати рідні і близькі, так як вона потребує медичної реабілітації.

Українці дали два тижні на те, щоб покинути Швецію. Але вона має намір оскаржити рішення Міграційної служби, хоча розгляд справи може зайняти кілька місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Лондоні біля парламенту Британії стався теракт- автомобіль Ford Fiesta наїхав на кількох велосипедистів і пішоходів, а потім врізався в захисні бар'єри поблизу будівлі парламенту. Багато люди отримали поранення, з якими були госпіталізовані до лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?