ЄС запідозрив Велику Британію у прослуховуванні дипломатів: Лондон відповів на звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС запідозрив Велику Британію у прослуховуванні дипломатів: Лондон відповів на звинувачення

ЄС запідозрив Велику Британію у прослуховуванні дипломатів: Лондон відповів на звинувачення
Джерело:  The Telegraph

Влада Євросоюзу підозрює, що британські спецслужби ведуть прослуховування дипломатів, які беруть участь в переговорах по Brexit. Лондон вважає ці звинувачення "плодом уяви", запевнивши, що у британської влади немає необхідності вдаватися до методів спецслужб, передає ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

Неназваний високопоставлений чиновник в ЄС заявив, що у Брюсселя з'явилися підозри, що Лондон веде прослушку після того, як британські власті дізналися про "політично чутливу" інформацію по Brexit через кілька годин після того, як вона була представлена. В тому документі мова йшла про те, що в найближчі 10-15 років Велика Британія зможе отримати конкурентну перевагу перед країнами ЄС в торгівлі, так як при виході зі складу Євросоюзу отримає доступ до єдиного європейського ринку товарів, але при цьому збереже своє право регулювати власний ринок.

У Брюсселі звинуватили Лондон в тому, що британська влада доклала всіх зусиль, щоб цей документ був оприлюднений, підозрюючи, що про нього дізналися у Великій Британії, прослуховуючи переговори дипломатів ЄС.

У Лондоні натякнули, що для того, щоб отримати важливу інформацію не завжди потрібно вдаватися до методів спецслужб і прослуховування, зазначивши, що завжди можна знайти "друзів, які готові поділитися важливою Інфомрация".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Великій Британії висунули гучні погрози Брюсселю по Brexit, заявивши, що країна може вийти з ЄС без угоди, якщо не буде підписано нову торгівельну угоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?