"А в діях Гітлера винна Австрія?": політична еліта Чехії вступилася за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

"А в діях Гітлера винна Австрія?": політична еліта Чехії вступилася за Україну

"А в діях Гітлера винна Австрія?": політична еліта Чехії вступилася за Україну
Джерело:  online.ua

Політична еліта Чехії жорстко розкритикувала лідера Комуністичної партії Войтеха Філіпа, який нещодавно заявив, що не Росія, а українці на чолі СРСР несуть відповідальність за придушення "Празької весни" 1968 року, передає ONLINE.UA з посиланням на Lidovky.

Так, члени Громадянської демократичної партії наголосили, що слова Войтеха Філіпа тільки підтверджують, що комуністи не зміняться - зі своїми вигадками, захопленням Москвою, применшуючи злочини і фальсифікуючи історію.

Голова чеської Соціал-демократичної партії Ян Хвойка додав, що "час, коли комуністична партія систематично фальсифікувала історії чеських земель, на щастя, давно пройшли. Він назвав заяву Філіпа провокацією, яка не мала ефекту.

"Трохи боюся, що, думка Войтеха Філіпа фальсифікує історію лютого 1948 року або листопада 1989 року. Отже, факти: радянське керівництво в 1968 році турбують дуже обережні кроки в бік лібералізму. І тому сюди направили танки. Так воно і є. Спроби стверджувати, що це не Росія, тому що Брежнєв був українцем - це перебільшення, схожі на те, якби ви сказали, що війну не розпочала Німеччина, тому що Гітлер був австрійцем. Словом, це був Радянський союз, який ці танки послав", - сказав Петр Газдік (STAN).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії "Ліга" Маттео  Сальвіні заявив, що Революція Гідності в Україні була "фальшивою". Окрім того, він стверджує, що Росія законно анексувала український Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?