Трамп скасував указ Обами по кібератакам: з'явилися подробиці нової стратегії США
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп скасував указ Обами по кібератакам: з'явилися подробиці нової стратегії США

Трамп скасував указ Обами по кібератакам: з'явилися подробиці нової стратегії США

Американський глава Дональд Трамп скасував указ свого попередника Барака Обами, в якому були прописані правила, умови і зобов'язання для початку кібератаки з боку США. Президент дозволив застосовувати кіберзброю за новими правилами, але їх подробиці засекречені, передає ONLINE.UA з посиланням на WSJ.

Відзначається, що скасовану Трампом секретну директиву, якою регламентувалося право США на кібератаки, в 2012 році підписав Барак Обама, але в 2013 році цей документ розсекретив колишній співробітник американських спецсдужб Едвард Сноуден. На даний момент невідомо, чим замінив Трамп скасований указ, але не виключено, що найближчим часом, згідно з новим документом, в США з'явиться новий військовий орган з питань кібервійн.

Раніше Трамп неодноразово критикував директиву Обами по кібератакам. Він вважав, що процедура віддачі наказу на застосування кіберзброї занадто бюрократизована в США, так як для підтвердження наказу було задіяно багато відомств.

Нагадаємо, 18 липня Пентагон дозволив кіберкомандуванню ВС США превентивно проводити хакерські атаки, щоб виявити слабкості супротивника, а також мати можливість своєчасно відповідати на кібератаки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Естонії створили підрозділ кіберсил, щоб вести оборону у разі чергового удару з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?