ЗМІ дізналися, де Пентагон буде зберігати секретні дані
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ дізналися, де Пентагон буде зберігати секретні дані

ЗМІ дізналися, де Пентагон буде зберігати секретні дані
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США створило програму Joint Enterprise Defense Infrastructure program (JEDI), яка передбачає перенесення військової інформації в "хмари", передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вказано, що консультанти, пов'язані з американською компанією Amazon, призначені на високі посади в Пентагоні. Компанія Джеффа Безоса планує в майбутньому укласти контракт з відомством на суму близько $10 млрд.

"Навіть чутки про цей проект вже викликали обурення в США: по-перше, тому що перенесення даних неминуче спричинить за собою скорочення штату в Пентагоні, по-друге, тому що дані головного військового відомства країни будуть зберігатися в одного провайдера", - сказано в повідомленні. 

ЗМІ зазначає, що Amazon витратив на послуги з лобіювання торік $13 млн. Це більше, ніж Oracle і приблизно дорівнює витратам Microsoft і IBM разом узятих. Варто зазначити, що компанія Безоса уклала контракти з ВПС США і ЦРУ.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Пентагоні заявили, що військові США і НАТО  можуть не встигнути зупинити російські війська в разі їх вторгнення в Польщу і країни Балтії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?