У Києві підвищується рівень забруднення повітря: названі небезпечні райони
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві підвищується рівень забруднення повітря: названі небезпечні райони

У Києві підвищується рівень забруднення повітря: названі небезпечні райони
Джерело:  online.ua

У Києві рівень забруднення повітря досяг гранично допустимої концентрації. Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила киян і гостей міста, що 16 серпня високий рівень забруднення повітря збережеться через погодні умови, які сприяють накопиченню і утриманню шкідливих домішок в приземному шарі повітря, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДСНС.

Відзначається, що вже 13-14 серпня в Києві концентрація діоксиду азоту та формальдегіду перевищила допустимі норми. Зокрема, рівень забруднення повітря діоксидом азоту досяг 5 середньодобових гранично-допустимих концентрацій у районі Бессарабської і Деміївської площ, на вулиці Довженка і проспекті Перемоги. Також було зафіксовано перевищення середньодобових ГДК забруднень формальдегідом в 7,7 раз на вулицях Каунаській, Попудренка, Довженка, проспекті Перемоги та Оболонського проспекті, на бульварі Лесі України, на площах Деміївській та Бессарабській.

Фахівці попереджають, що тривале перебування на відкритому забрудненому повітрі може стати причиною виникнення захворювань легенів і серця, спровокувати напад астми. Рекомендується по можливості уникати тривалого перебування на повітрі в районах, де зафіксовано перевищення допустимої норми забруднення, а також рідше відкривати вікна в будинках.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві в ніч на 16 серпня пройшла сильна злива з градом і грозою, в результаті чого вулиці столиці перетворилися на річки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?