Порошенко поговорив з Меркель перед переговорами з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко поговорив з Меркель перед переговорами з Путіним

Порошенко поговорив з Меркель перед переговорами з Путіним
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель напередодні її зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-служба українського лідера.

Зазначається, що сторони скоординували позиції напередодні переговорів канцлерки ФРН та президента РФ. Порошенко та Меркель обговорили ситуацію на Донбасі та подальші зусилля, зокрема миротворчі, для забезпечення прогресу у мирному врегулюванні.

Президент України звернув особливу увагу на питання звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в Росії. Зокрема йшлося про необхідність негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова.

"Президент України та канцлер Німеччини також обговорили безпекові виклики, пов’язані з будівництвом "Північного потоку-2. Співрозмовники узгодили графік наступних контактів у рамках подальшого розвитку двостороннього діалогу", - сказано в повідомленні.

Нещодавно речник німецького уряду повідомив, що Меркель і Путін говоритимуть про врегулювання конфлікту у Сирії, ситуацію на сході України та питання енергетики. Однак аналітики впевнені, що дії США підштовхують Берлін і Москву до відновлення і поглиблення двосторонньої співпраці.

Як повідомляв ONLINE.UA, Путін та Меркель в ході зустрічі 18 серпня у Берліні мають намір обговорити ідеї про те, як краще відповісти на мита, запроваджені президентом США Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?