США планують розмістити в Польщі військову базу
Категорія
Політика
Дата публікації

США планують розмістити в Польщі військову базу

США планують розмістити в Польщі військову базу
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про високу ймовірність того, що в Польщі з'явиться американська військова база на постійній основі, передає ONLINE.UA з посиланням на Radio Poland.

Блащак уточнив, що переговори з цього питання зараз знаходяться в просунутій фазі. При цьому він відмовився називати конкретну дату, коли така база може відкритися. Він також підкреслив, що Штати, швидше за все, розгорнуть у Польщі військову базу на постійній основі.

Також повідомляється, , що на даний момент Пентагон розглядає як раз доцільність будівництва такої бази в Польщі. Раніше ідею американської військової бази в Польщі також вітали лідери країн Балтії.

Польський міністр запевнив, що така військова база США буде наступною гарантією безпеки для Польщі і країна готова покрити частину витрат, пов'язаних із цим проектом.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Закарпатській області планують розмістити гірничо-штурмову бригаду ЗСУ. Йдеться про розміщення батальйону в місті Берегово, а також про посилення військових підрозділів в Мукачевому та Ужгороді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?