Скандал із заявою Вайкуле про концерти в Криму: в Росії вимагають перевірити законність гастролей співачки
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал із заявою Вайкуле про концерти в Криму: в Росії вимагають перевірити законність гастролей співачки

Скандал із заявою Вайкуле про концерти в Криму: в Росії вимагають перевірити законність гастролей співачки
Джерело:  online.ua

Після заяви латвійської співачки Лайми Вайкуле про те, що вона н і за які гроші не виступатиме в окупованому Криму, російські громадські діячі надіслали в МВС РФ заяву з проханням перевірити законність концертної діяльності артистки в Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що до міністра внутрішніх справ Росії Володимира Колокольцева звернувся громадський діяч Олександр Хамінський. Він закликав дати правову оцінку гастролям Лайми Вайкуле в Росії.

"Вайкуле, чия концертна діяльність почалася ще в радянські часи, безумовно, розглядає російських виконавців як колег по цеху. І, дивлячись на те, як вони безпардонно і нахабно ухиляються від сплати податків, заявляючи, що "не виступають за нечувані гонорари на приватних вечірках, а просто зайшли до одного на захід і заодно безкоштовно заспівали", хотіла б застосовувати аналогічний підхід. Але з громадянкою Європи історія трохи інша і в цьому випадку. Якщо ти чесний, але приїжджаєш виступати безкоштовно, ти все одно повинен кожен раз отримувати не туристичну, а просту гуманітарну візу ... оскільки в Росії існує закон про статус іноземних громадян", - вважає Хамінський.

Раніше в інтерв'ю радіо Baltkom Лайма Вайкуле прокоментувала виниклий скандал, пов'язаний з її заявою про відмову виступати в окупованому Криму. Артистка заявила, що більше не хоче брати участь в цьому скандалі, зазначивши, що їй "плювати" на те, чим він може закінчитися.

"Сказати відверто, мені просто хочеться зараз мовчати, взагалі не хочу розмовляти. Я навіть не уявляла, що люди - такі звірі. Скажу відверто. Може бути, тому, що я ніколи не дивлюся телевізор. Я зараз в перший раз його включила подивитися, яка реакція, що там відбувається ... Мені здається, що люди зійшли з розуму. Вони абсолютно зомбовані. Вони навіть не чують, що говорять. Куди їм хочеться повернути, туди вони і повертають. Журналісти - провокатори і брехуни, ось мої враження", - заявила Вайкуле, висловивши жаль, що колеги розкритикували її рішення по гастролях в Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лайма Вайкуле після відмови виступати в окупованому Криму заявила, що повернеться на півострів тільки після того, як знімуть санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?