Українські ВМС збільшать присутність в Азовському морі - Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські ВМС збільшать присутність в Азовському морі - Генштаб

Українські ВМС збільшать присутність в Азовському морі - Генштаб
Джерело:  BBC

Збройні сили України готуються до відбиття повномасштабної агресії Росії на Донбасі і в Азовському морі. ВМС планують збільшити присутність в акваторії Азовського моря, а також мають намір посилити охорону морського узбережжя.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко в інтрев'ю ВВС Україна, передає ONLINE.UA.

Муженко підкреслив, що в даний час в самому Азовському морі прикордонники України діють власними силами, але обов'язково буде проведено нарощування присутністі формувань ВМС.

Також Муженко підкреслив, що ЗСУ готуються реагувати на агресію Росії в Україні не тільки в рамках Мінських домовленостей. Він зазначив, що Генштаб запланував доукомплектування військових частин до тих потреб, які необхідні для відображення повномасштабної агресії РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що екс-глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, аудитор НАБУ Павло Жебрівський заявив, що Кремль блокуванням Азовського моря хоче натиснути на Україну для того, щоб отримати водопостачання в окупований Крим, де триває сильна посуха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?