Названа несподівана користь сніданку
Категорія
Технології
Дата публікації

Названа несподівана користь сніданку

Названа несподівана користь сніданку
Джерело:  online.ua

Сніданок сприяє більш інтенсивному спалюванню вуглеводів під час тренувань і допомагає організму швидше засвоювати їжу після фізичних навантажень. До такого висновку прийшли британські дослідники університету Бата після наукового експерименту, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

У дослідженні вчених взяли участь 12 здорових чоловіків, яких розділили на дві групи. Одним було запропоновано провести годинне заняття на тренажері на голодний шлунок, а другим був запропонований сніданок у вигляді вівсяної каші з молоком. Часовий проміжок між ранковим прийомом їжі і тренуванням становив дві години.

Після їзди на велотренажері у всіх учасників експерименту були вимірювані рівні глюкози в крові і глікогену в м'язах. Як з'ясувалося, у тих респондентів, які снідали перед тренуванням, ці показники були нижчими, ніж у тих, хто залишався голодним. Це свідчить про те, що ранковий прийом їжі посприяв збільшенню швидкості спалювання вуглеводів, які зберігаються у вигляді глікогену в м'язах, під час вправ. Більш того, експерти встановили, що і після фізичної активності у тих, хто займався після сніданку, їжа швидше перетравлюється організмом навіть через кілька годин після тренування.

На підставі отриманих результатів експерименту, вчені прийшли до висновку, що сніданок надає довготривалий ефект на прискорення метаболізму і сприяє схудненню.
 
Раніше ONLINE.UA повідомляв, скільки днів має тривати ідеальна для здоров'я відпустка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?