Завдає шкоди: в Австрії жорстко критикують візит Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Завдає шкоди: в Австрії жорстко критикують візит Путіна

Завдає шкоди:  в Австрії жорстко критикують візит Путіна
Джерело:  online.ua

Політична еліта Австрії виступила з жорсткою критикою запрошення президента Росії Володимира Путіна на весілля глави австрійського зовнішньополітичного відомства Карін Кнайсль. На думку австрійського політолога Герхарда Манготта, візит очільника Кремля "завдає шкоди" Австрії, передає ONLINE.UA з посиланням на DPA.

"Майбутній візит підбурює підозру в тому, що Австрія є троянським конем Росії в ЄС. Крім того, Путін отримує можливість продемонструвати, що він не перебуває в ізоляції, а навпаки - його раді приймати в суспільстві однієЇ з країн Євросоюзу", - заявив політолог.

Для забезпечення безпеки Путіна в федеральній землі Штирія будуть задіяні кілька сотень поліцейських і співробітників підрозділу спеціального призначення "Кобра". Представник управління поліції Штирії Франц Грундніх пояснив подібні заходи законом про поліцію і зобов'язаннями відповідно до міжнародного права.

Пов'язані із забезпеченням безпеки витрати покриє міністерство внутрішніх справ, підтвердив він.

Варто нагадати, що минулий візит очільника Кремля до Відня обійшовся австрійським платникам податків в 423 тисяч євро.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир  Путін має намір відвідати весілля  глави МЗС Австрії Карін Кнайсль і Вольфганга Майлінгера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?