КНДР звинуватила США в ігноруванні договору про закінчення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

КНДР звинуватила США в ігноруванні договору про закінчення війни

КНДР звинуватила США в ігноруванні договору про закінчення війни
Джерело:  online.ua

Влада Північної Кореї наполягає на підписанні США мирного договору, що посприяє встановленню миру в регіоні і зніме напруженість, передає ONLINE.UA з посиланням на державну газету КНДР "Нодон синмун".
"Немає жодних причин для того, щоб ігнорувати договір про закінчення війни. Це попередній і важливий процес, покликаний закласти основу для розрядки напруженості і встановлення міцного миру на Корейському півострові", - сказано в повідомленні. 

Окрім того, влада КНДР переконана, що підписання договору буде сприяти "взаємній довірі і стане проривом в сфері забезпечення світової безпеки".

Варто зазначати, що раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вимагає від США хоча б часткового зняття санкцій, як умову продовження процесу денуклеаризації. Окрім того, КНДР має намір підключити Пекін до процесу підготовки і переговорів за заявою про закінчення війни. Також Китай повинен приєднатися до мирних переговорів, щоб стабілізувати процес денуклеаризації.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Держдепартаменту США Майк  Помпео заявив, що Штати не допустять затягування  переговорів з ядерного роззброєння Північної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?