У Придністров'ї через провокації РФ може вибухнути склад боєприпасів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Придністров'ї через провокації РФ може вибухнути склад боєприпасів

У Придністров'ї через провокації РФ може вибухнути склад боєприпасів
Джерело:  online.ua

Зелена екологічна партія Молдови заявила, що стурбована активізацією військових дій в придністровському регіоні з боку окупаційних сил РФ, зокрема маневрами з елементами форсування річки Дністер, передає ONLINE.UA з посиланням на  Radio Chisinau.

Партія закликала уряд країни зайняти тверду позицію щодо нестримних дій Росії та незаконних органів у придністровському регіоні.

"Ця провокаційна поведінка порушує налагоджений механізм забезпечення стабільності в Зоні безпеки і може генерувати нову напруженість у регіоні. Заборона спостерігачам ОБСЄ контролювати військову діяльність відповідно до чинних документів чітко продемонструвала наміри російських і сепаратистських сил загострити ситуацію в Зоні безпеки", - сказано в повідомленні партії.

Окрім того, вказано, що подібні заходи також створюють передумови для порушення безпеки і навколо складу боєприпасів у Колбасні, який може вибухнути або забруднити воду і ґрунт, тим самим впливаючи на сусідні області.

Нагадаємо, що 14 серпня на лівому березі Дністра була розміщена бронетехніка і військові вантажні автомобілі без номерних і розпізнавальних знаків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше молдовський міністр оборони Еуджен Стурза заявив, що РФ не може вважатися миротворцем у Придністров’ї і пішла на провокацію проти Молдови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?