16-річний школяр зломав сервери Apple
Категорія
Технології
Дата публікації

16-річний школяр зломав сервери Apple

16-річний школяр зломав сервери Apple
Джерело:  online.ua

16-річний підліток з Мельбурна (Австралія) протягом року багаторазово підключався до серверів Apple, скачавши звідти 90 Гб даних, завдяки чому отримав доступ до кількох десятків акаунтів користувачів iCloud. Його вже затримала поліція, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зазначається, що особисті дані користувачів залишилися в безпеці.
В Apple, помітивши несанкціонований доступ до своїх серверів, звернулася в ФБР, а воно в свою чергу передало запит Федеральній поліції Австралії. Під час обшуку в будинку підлітка поліцейські вилучили два ноутбуки, мобільний телефон і жорсткий диск.

"Дані з серверів компанії зберігалися на жорсткому диску в папці під назвою "hacky hack hack" (хакерський злом). Також поліцейські виявили, що підліток розповів про успішну атаку на Apple своїм друзям у WhatsApp", - сказано в повідомленні.

В Apple поквапилися запевнити клієнтів, що в результаті злому їхні особисті дані не були скомпрометовані, однак розкрити деталі резонансної справи відмовилися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що австралійський суд зобов’язав компанію Apple виплатити 9 млн доларів штрафу. Причиною прийняття такого рішення стала відмова компанії безкоштовно ремонтувати iPhone користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?