В Україні подорожчає газ для промспоживачів
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні подорожчає газ для промспоживачів

В Україні подорожчає газ для промспоживачів
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз України" з 1 вересня поточного року збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 4,6% (на 469,2 грн) у порівнянні з серпнем - до 10599,6 грн за 1 тис. Куб. м (з ПДВ), передає ONLINE.UA з посиланням на сайт компанії. 
Вказано, що ця ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ по передоплаті в обсязі понад 50 тисяч кубометрів на місяць за умови відсутності боргів перед "Нафтогазом", і для 100%-них "дочок" НАК.
Для інших покупців ціна в наступному місяці також зросте на 4,6% (на 511,2 грн) - до 11594,4 грн за 1 тис. Куб. м (з ПДВ).
Зазначимо, що в червні "Нафтогаз" збільшив ціну на природний газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 8,9% (на 810 грн) - до 9952 гривень за тисячу куб. м.

Нагадаємо, вже більше року Україна знаходиться в складному переговоному процесі з МВФ про підвищення цін на газ. Фонд вимагає підняти тарифи для населення до 60%, пояснюючи цю вимогу зростанням цін на газ на міжнародному ринку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  переговори щодо ціни на газ  в Україні між Мінфіном і МВФ проходять конструктивно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?