Викликає сумну посмішку: в МЗС України відреагували на візит Путіна на весілля в Австрію
Категорія
Політика
Дата публікації

Викликає сумну посмішку: в МЗС України відреагували на візит Путіна на весілля в Австрію

Викликає сумну посмішку: в МЗС України відреагували на візит Путіна на весілля в Австрію
Джерело:  online.ua

"Приватний" візит російського глави Володимира Путіна в Австрію, на весілля глави МЗС Карін Кнайсль викликав здивування у офіційних осіб і депутатів України. Зокрема, глава українського МЗС Павло Клімкін вважає, що раз в МЗС Австрії виправдовуються за запрошення Путіна на даний захід, то це вже цікава нова форма зовнішньополітичного курсу країни, яка викликає сумну посмішку, повідомляє ONLINE.UA.

Раніше запрошення Путіна на весілля австрійського міністра закордонних справ Карін Кнайсль коментувала українська депутатка і глава комітету України з питань зовнішньої політики Ганна Гопко. Вона вважає, що після цього запрошення політика Австрії більше не нейтральна.

"Весілля - це приватний захід. Однак саме собою зрозуміло, що якщо ви запрошуєте Путіна на весілля, ви більше не нейтральні. З цього моменту, Австрія не може бути медіатором в Україні", - заявила Гопко.

При цьому в Австрії також різко критикують візит Путіна на весілля до глави МЗС. Депутат Європейського парламенту від Австрії, член Партії зелених Мішель Реймон закликав міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка запросила Путіна на своє весілля, негайно подати у відставку, підкресливши, що "деспот ніколи не буває приватним". Реймон додав, що скандальний жест з боку Кнайсль може нашкодити зовнішньополітичному іміджу країни.

Австрійські ЗМІ при цьому вже повідомили, що Путін на весілля до Кнайсль в Австрію приїде в супроводі 10 донських козаків, які виконають на заході традиційні козацькі пісні. За даними видання OO Nachrichten, це і буде подарунок Путіна на весілля голові австрійського МЗС, що вже підтвердили в дипломатичних колах.

Також наголошується, що 18 серпня о 15:30 Путін покине ресторан, де буде святкуватися весілля, а близько 16:00 вилетить до Берліна, де повинні пройти переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що делегація Соціал-демократичної партії в Європарламенті заявила, що главі МЗС Австрії Карін Кнайсль має бути соромно після того, як вона запросила на своє весілля президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?