"Чим таджик відрізняється від Вайкуле?": в Росії загрожують штрафами співачці після заяви про концерти в Криму
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

"Чим таджик відрізняється від Вайкуле?": в Росії загрожують штрафами співачці після заяви про концерти в Криму

"Чим таджик відрізняється від Вайкуле?": в Росії загрожують штрафами співачці після заяви про концерти в Криму
Джерело:  online.ua

Російський громадський діяч Олександр Хамінський ініціював перевірку концертної діяльності латвійської співачки Лайми Вайкуле після її заяви про відмову виступати в окупованому Криму. Він пригрозив великими штрафами Вайкуле, якщо будуть виявлені порушення в концертній діяльності співачки в Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Яка різниця - співак, таксист, будівельник? У нас були проблеми з оформленням на роботу сусідів із Середньої Азії. Зараз кожен з них може купити патент - право перебувати і працювати в Росії. Всю корупційну складову взяли і закрили. Я перепрошую, але чим таджик відрізняється від Лайми Вайкуле з правової точки зору і статусу іноземного громадянина? Перед законом усі рівні", - заявив Хамінський, пояснюючи, чому вирішив ініціювати перевірку концертів Вайкуле в Росії.

За словами Хамінського, для комерційних виступів в РФ іноземним артистам потрібно мати робочу візу, а для безкоштовних коцертов - звичайну гуманітарну. Він переконаний, що не всі іноземні артисти дотримуються цього правила, порушуючи закони трудової діяльності в РФ. Він уточнив, що для таких артистів планується створити особливий податковий режим, а для тих, хто буде його порушувати, введуть штрафи.

У МВС РФ поки не підтвердили початок перевірки щодо концертів Лайми Вайкуле в Росії. Але директор співачки Олексій Яковлєв запевнив, що у Вайкуле є вид на проживання в Росії і дозвіл на роботу. Він підкреслив, що вона працює легально і сплачує податки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий латвійський композитор і організатор міжнародних конкурсів молодих виконавців "Юрмала" і "Нова хвиля" Раймонд Паулс заявив, що підтримує вибір співачки Лайми Вайкуле не виступати в окупованому Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?