У Німеччині закликали Меркель вимагати від Путіна звільнення Сенцова
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині закликали Меркель вимагати від Путіна звільнення Сенцова

У Німеччині закликали Меркель вимагати від Путіна звільнення Сенцова

У суботу, 18 серпня, має відбутися зустріч канцлерки Німеччини Ангели Меркель і російського президента Володимира Путіна, який приїде до Берліна після весілля глави МЗС Австрії. Німецькі політики закликали Меркель вимагати від Путіна звільнення українського політв'язня Олега Сенцова, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"При всій необхідності діалогу з Путіним уряду Німеччини не слід нехтувати нашими власними цінностями. З авторитарним російським президентом і його корумпованим режимом не можна спілкуватися в некритичному звичайному режимі. А випадок Сенцова показує, наскільки погано йдуть справи із захистом прав людини в Росії", - заявила голова фракції партії Союз-90/зелені в бундестазі Катрін Герінг-Еккардт.

Парламентарка вважає, що Мекрель повинна дати зрозуміти Путіну, що утримувати українського режисера в якості політичного заручника неприйнятно. На думку Катрін Герінг-Еккардт, канцлерка Німеччини повинна пригрозити російському лідерові, що якщо він не відпустить Сенцова, то це призведе до погіршення відносин між Європою і Росією.

Глава парламентської фракції "зелених" також підкреслила, що вважає нелюдським і жорстким незаконне засудження Сенцова в Росії, який після критики анексії Криму російськими окупантами, був засуджений до 20 років колонії за сфабрикованою справою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Меркель заявила, що не очікує від майбутньої зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним якихось конкретних результатів, однак зазначила, що діалог з главою Кремля потрібно зберегти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?