Трамп раптово скасував військовий парад в США: названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп раптово скасував військовий парад в США: названа причина

Трамп раптово скасував військовий парад в США: названа причина
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп скасував проведення військового параду в США, який був запланований на 10 листопада 2018 року. Причиною тому стала "абсурдно висока ціна".

Про скасування військового параду в США Трамп повідомив на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Місцеві політики, які здійснюють управління в федеральному окрузі Колумбія, угледіли в цьому (проведенні параду) несподівано надану їм можливість поживитися", - написав Трамп, звинувативши владу Вашингтона в занадто завищеній ціні на проведення параду.

На зекономлені кошти Трамп запропонував придбати нові винищувачі, але зазначив, що військовий парад у Вашингтоні все ж може відбутися, але вже в 2019 році. Також американський лідер уточнив, що в парадах він все ж прийме участь - один з них пройде на базі ВПС США Ендрюс в штаті Меріленд, а інший в Парижі, де відбудеться грандіозне військове шоу з нагоди 100-річчя річниці припинення військових дії в Першій світовій війні.

Раніше в Білому домі планували, що військовий парад в США обійдеться в 10-30 млн доларів, але в процесі підготовки ця сума зросла в три рази - до 92 млн доларів. Ініціатором цього параду був сам Трамп, який прийняв це рішення після того, як побував на військовому параді в Парижі в липні 2017 року, і цей захід справив на нього сильне враження.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Києві 24 серпня, в День Незалежності України, пройде урочистий парад, в якому вперше візьмуть участь жінки-військовослужбовці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?