Помер екс-глава ООН Кофі Аннан
Категорія
Політика
Дата публікації

Помер екс-глава ООН Кофі Аннан

Помер екс-глава ООН Кофі Аннан
Джерело:  online.ua

У суботу, 18 серпня в Швейцарії помер колишній генсек ООН Кофі Аннан. Один з найбільш знакових лідерів ООН пішов з життя у віці 80 років після нетривалої хвороби.

Про смерть Кофі Аннана повідомила його сім'я на сторінці дипломата в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

"З величезним сумом сім'я Аннана і Фонд Кофі Аннана оголошують, що Кофі Аннан, колишній генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй і лауреат Нобелівської премії миру, мирно помер у суботу 18 серпня після короткої хвороби", - йдеться в повідомленні.

Кофі Аннан був генсеком ООН з 1997 по 2006 роки. Він виступав проти вторгнення коаліції на чолі з США до Іраку в 2003 році і вважався одним з найбільш ефективних світових дипломатів в сфері врегулювання міжнародних конфліктів.

Екс-генсек ООН народився в 1938 в Гані. Він отримав ступінь бакалавра економіки в коледжі Макалистер в Сент-Полі, а після цього закінчив Женевський інститут міжнародних відносин, а також магістратуру Массачусетського технологічного інституту в області менеджменту.

В ООН Кофі Аннан почав працювати в 1962 році у віці 24 років. З 1 січня 1997 року він вступив на посаду генсека ООН і став першим в історії темношкірим лідером організації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві помер радник Путіна Веніамін Яковлєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?