Ґрунтовні та детальні: Кремль підвів підсумки переговорів Путіна і Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Ґрунтовні та детальні: Кремль підвів підсумки переговорів Путіна і Меркель

Ґрунтовні та детальні: Кремль підвів підсумки переговорів Путіна і Меркель

Пізно ввечері 18 серпня в Берліні відбулися переговори президента РФ Володимира Путіна і канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Вони тривали близько трьох годин і проходили в закритому режимі. Кремль підвів підсумки зустрічі Путіна і Меркель, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

Прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков повідомив, що переговори Путіна і Меркель були ґрунтовними і детальними. При цьому він підкреслив, що лідери не ставили перед собою мету досягти конкретних домовленостей.

За словами Пєскова, Путін і Меркель обговорили проблему транзиту газу через Україну, яка виникла в зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік-2". Вони зійшлися на думці, що цей проект виключно комерційний. Ще до переговорів обидва лідери заявляли, що з запуском "Північного потоку-2" транзит російського газу через Україну не припиниться.

Також Путін і Меркель обговорили ситуацію на Донбасі. Вони висловили стурбованість у зв'язку з тим, що реалізація Мінських угод "тотально" затягується.

Крім того Путін обговорив з Меркель двосторонні відносини Росії і Німеччини. Російський глава запевнив, що продовжить діалог з німецьким бізнесом, зазначивши, що вже зараз спостерігається зростаюча динаміка взаємного торгового обороту.

Пєсков також повідомив, що Путін і Меркель обговорили проблеми з сирійськими біженцями, ядерною угодою з Іраном і тарифною політикою "деяких країн", яка несе шкоду міжнародній торгівлі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині закликали Меркель вимагати від Путіна звільнення Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?